nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Åtta nya ämnen på Echas lista

Åtta nya ämnen har förts upp på listan över farliga ämnen och kommer kräva starkare informationskrav och kan behöva tillstånd för att få användas inom EU.

  • Annons 1

De uppförda ämnena är krom- och koboltföreningar och ett par glykoletrar. De sistnämnda används som lösningsmedel i färg. Kromföreningarna används som träskyddsmedel och till ytbehandling av metall. Det gör även de flesta av koboltföreningarna.

EU:s medlemsländer hade föreslagit elva nya ämnen men tre ämnen avslogs eftersom Echas medlemskommitté inte ansåg att dagens information kan avgöra om de är långlivade och giftiga.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4