nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Återvinningsanläggning för bildäck invigd

  • Annons 1

Sveriges första fullskaliga testanläggning för återvinning av bildäck har nu slagit upp sina portar på Hisingen i Göteborg. Däcksåtervinningen sker via pyrolysteknik, där gas blåses genom däck som är inslutna i kärl, utan syretillförsel. Processen leder till att en del av komponenterna förångas medan andra behåller sin fasta form. Det förångade materialet används dels i form av gas tillbaks i processen, dels efter kondensering som olja av olika slag.

Anläggningen är byggd av Scandinavian Enviro Systems i samarbete med återvinningsföretaget Hans Andersson Group.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.