nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Återbruksby ska främja cirkulär ekonomi

Att främja cirkulär ekonomi genom att samla in, reparera och sälja varor som skulle bli avfall, det är syftet med den återbruksby som nu ska bli verklighet i Växjö.

  • Annons 1

Växjös kommunstyrelse har nu gett i uppdrag åt byggnadsnämnden att påbörja planerandet av en återbruksby bredvid en av kommunens återvinningscentraler.

Syftet är att främja cirkulär ekonomi genom att reparera och sedan sälja varor som skulle ha blivit avfall, men även att ge sysselsättning till personer som står utanför arbetsmarknaden. Genom att placera återbruksbyn intill återvinningscentralen ska man få människor att lämna in saker som kan tas tillvara utan att slänga dem. Bland annat kommer cyklar, kläder, möbler och byggmaterial att tas om hand. Reparation, remake och försäljning kommer att ska på plats.

Planen är att återbruksbyn, som även den är tänkt att byggas med återvunnet material, ska stå färdig sommaren 2017.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4