nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Årets hållbara tillväxtföretag utsett

Grön it är ledordet för årets hållbara tillväxtföretag. Inrego får priset som delas ut av Swedbank och en jury med bland annat Lasse Gustavsson från WWF.

  • Annons 1

It-företaget Inrego tar hand om, säljer vidare och förlänger livslängden på företags använda it-utrustning. Missionen är att minimera it:s miljöpåverkan och att ta vara på så mycket som möjligt. Att återanvända istället för att återvinna.

Just detta synsätt är också anledningen till att Inrego får Swedbanks Hållbarhetspris för tillväxtföretag 2010. I juryn sitter bland annat Svante Axelsson, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen, Antonia Gibson, CSR-ansvarig på Swedbank och Lasse Gustavsson, Världsnaturfonden WWFs generalsekreterare.

Vinnaren får resa till Världsutställningen World Expo 2010 i Shanghai.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.