nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Årets hållbara tillväxtföretag utsett

Grön it är ledordet för årets hållbara tillväxtföretag. Inrego får priset som delas ut av Swedbank och en jury med bland annat Lasse Gustavsson från WWF.

  • Annons 1

It-företaget Inrego tar hand om, säljer vidare och förlänger livslängden på företags använda it-utrustning. Missionen är att minimera it:s miljöpåverkan och att ta vara på så mycket som möjligt. Att återanvända istället för att återvinna.

Just detta synsätt är också anledningen till att Inrego får Swedbanks Hållbarhetspris för tillväxtföretag 2010. I juryn sitter bland annat Svante Axelsson, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen, Antonia Gibson, CSR-ansvarig på Swedbank och Lasse Gustavsson, Världsnaturfonden WWFs generalsekreterare.

Vinnaren får resa till Världsutställningen World Expo 2010 i Shanghai.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.