nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Årets gröna kapitalist utsedd

  • Annons 1

Det blev vindkraftsföretaget O2 Vindel som knep utmärkelsen Årets gröna kapitalist under Veckans affärers prisutdelning igår. Vd:n Linda Magnusson tog emot priset.

– Vi vill främja omställningen till förnybar energi och tillvarata människors vilja att leva på ett hållbart sätt. Dessutom vill vi bryta oligopolet, den maktstruktur som finns med några få stora energibolag som tjänar enorma pengar, säger hon till Göteborgs-Posten.

En anledning till att O2 Vindel vann är att de enligt juryn representerar ett samhällsviktigt entreprenörskap och att de vågat delta i debatten. Företaget har stött på bakslag den senaste tiden, i form av högre skatt för kooperativt ägd vindkraftsel. Här har Magnusson kritiserat regeringen för att motverka en ökad andel förnybar energi.

I juryns motivering står också att andelsägandet är en innovativ finansieringsform och att företaget skapat ”ett uthålligt entreprenörskap som klarat både finanskris och politiska svängningar”.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.