nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Årets gröna kapitalist utsedd

  • Annons 1

Det blev vindkraftsföretaget O2 Vindel som knep utmärkelsen Årets gröna kapitalist under Veckans affärers prisutdelning igår. Vd:n Linda Magnusson tog emot priset.

– Vi vill främja omställningen till förnybar energi och tillvarata människors vilja att leva på ett hållbart sätt. Dessutom vill vi bryta oligopolet, den maktstruktur som finns med några få stora energibolag som tjänar enorma pengar, säger hon till Göteborgs-Posten.

En anledning till att O2 Vindel vann är att de enligt juryn representerar ett samhällsviktigt entreprenörskap och att de vågat delta i debatten. Företaget har stött på bakslag den senaste tiden, i form av högre skatt för kooperativt ägd vindkraftsel. Här har Magnusson kritiserat regeringen för att motverka en ökad andel förnybar energi.

I juryns motivering står också att andelsägandet är en innovativ finansieringsform och att företaget skapat ”ett uthålligt entreprenörskap som klarat både finanskris och politiska svängningar”.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.