nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Är ni Europas gröna huvudstad 2018?

Har ni 100 000 invånare? Ett väletablerat miljöarbete där ni når högt uppsatta mål? En stark ambition för hållbar utveckling?
Nu har EU-kommissionen öppnat ansökningen för Europas gröna huvudstad 2018.

  • Annons 1

Mindre städer, med mellan 20 000 och 100 000 invånare kan söka utmärkelsen European Green Leaf 2016, som ges ut för andra året i rad. Utmärkelsen European Green Capital Award delas ut för nionde gången. Priset utgår från tolv kategorier, bland annat klimatanpassning, lokaltrafik, natur och biologisk mångfald och avfallshantering. Syftet med de båda utmärkelserna är att lyfta fram goda exempel som ska inspirera andra städer i en mer miljösmart riktning. Stockholm, Hamburg och Köpenhamn är några städer som titulerat sig tidigare. Sista ansökningsdag är den 19 oktober.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

En miljon elbilar kan rädda klimatet!

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sex klimatinnovationer som stoppar uppvärmningen

En bilförsäkring som baseras på bilförarens körmönster i realtid, en tvättmaskin som gör tvättmedel och varmvatten överflödigt och alger som ger mer effektiv solenergi. Det är några av de klimatinnovationer som får WWFs utmärkelse Climate Solver 2017.

Filippa K mest hållbara butikskedja

Filippa K är årets mest hållbara butikskedja enligt Retail Awards 2017.
Sedan en ny hållbarhetsstrategi sjösattes 2012 har Filippa K drivit ett medvetet och engagerat hållbarhetsarbete med kvalitetssäkring i alla led, skriver juryn i sin motivering.

Så kan hållbarhetsarbetet förenklas för mindre företag

Att arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor blir allt viktigare. Men hur ska man hinna med som litet företag?
Hanna Cederqvist, ansvarig för företagarorganisationen Företagarnas hållbarhetsprojekt har tipsen som hjälper småföretagen på traven.