nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Är du en vinnare?

Miljö & Utveckling lanserar Miljöstrategipriset

Miljöstrategipriset delas ut till en verksamhet som har utformat en tydlig hållbarhetsstrategi och genomfört den ett föredömligt sätt.
– Det pågår stordåd i vardagen och det vill vi premiera och lyfta fram, säger Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

Miljostrategipriset
  • Annons 1

Det råder ingen brist på innovation och smarta hållbara lösningar på svenska arbetsplatser. Det finns överallt, men många verksamheter jobbar i det tysta.

Catrin Offerman är chefredaktör för Miljö & Utveckling.

Catrin Offerman är chefredaktör för Miljö & Utveckling.

– Tyvärr är det många som inte villl dela med sig eftersom de är rädda för att få kritik för det som inte görs. Jag intervjuade en vd ganska nyligen som sade att ”sticker du ut hakan åker du lättare på stryk”, säger Catrin Offerman.

Samtidigt är det viktigt att lyfta de bra saker som görs. Dels triggar det verksamheten som genomfört dem, dels inspirerar det andra till att också sätta igång och lyfta hållbarhet högre på agendan.

– Transformation är när en kritisk massa av företag har hållbarhet som en strategisk fråga och det är dit vi ska, konstaterar Catrin Offeman.

Miljöstrategipriset kommer att delas ut på Miljö & Utvecklings konferens Miljöstrategidagen Redaktionen har byggt programmet utifrån hållbarhetsproffsens vanligaste utmaningar. En jury kommer tillsammans med redaktionen att utse en vinnare.

– Det vinnande bidraget har utformat en tydlig hållbarhetsstrategi som förankrats i ledningen och genomförts på ett föredömligt sätt i relevanta delar av organisationen, nu hoppas jag att många vill vara med och berätta om vad de faktiskt gör, säger Catrin Offerman.

Här kan du läsa mer om priset

 

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Så mår våra hav

I Ocean State Report behandlas tillståndet i våra hav. Åttio forskare ligger bakom rapporten som framöver ska komma en gång per år.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

En miljon elbilar kan rädda klimatet

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.