nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Är du en vinnare?

Miljö & Utveckling lanserar Miljöstrategipriset

Miljöstrategipriset delas ut till en verksamhet som har utformat en tydlig hållbarhetsstrategi och genomfört den ett föredömligt sätt.
– Det pågår stordåd i vardagen och det vill vi premiera och lyfta fram, säger Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

  • Annons 1

Det råder ingen brist på innovation och smarta hållbara lösningar på svenska arbetsplatser. Det finns överallt, men många verksamheter jobbar i det tysta.

Catrin Offerman är chefredaktör för Miljö & Utveckling.

Catrin Offerman är chefredaktör för Miljö & Utveckling.

– Tyvärr är det många som inte villl dela med sig eftersom de är rädda för att få kritik för det som inte görs. Jag intervjuade en vd ganska nyligen som sade att ”sticker du ut hakan åker du lättare på stryk”, säger Catrin Offerman.

Samtidigt är det viktigt att lyfta de bra saker som görs. Dels triggar det verksamheten som genomfört dem, dels inspirerar det andra till att också sätta igång och lyfta hållbarhet högre på agendan.

– Transformation är när en kritisk massa av företag har hållbarhet som en strategisk fråga och det är dit vi ska, konstaterar Catrin Offeman.

Miljöstrategipriset kommer att delas ut på Miljö & Utvecklings konferens Miljöstrategidagen Redaktionen har byggt programmet utifrån hållbarhetsproffsens vanligaste utmaningar. En jury kommer tillsammans med redaktionen att utse en vinnare.

– Det vinnande bidraget har utformat en tydlig hållbarhetsstrategi som förankrats i ledningen och genomförts på ett föredömligt sätt i relevanta delar av organisationen, nu hoppas jag att många vill vara med och berätta om vad de faktiskt gör, säger Catrin Offerman.

Här kan du läsa mer om priset

 

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.