nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Var med och tävla om 10 000 kronor

Har du eller din verksamhet genomfört ett viktigt hållbarhetsprojekt som ni vill lyfta fram? Ta chansen och nominera det till Miljö & Utvecklings nyinstiftade pris Miljöstrategipriset. 10 000 kronor och äran står på spel!

  • Annons 1

Miljöstrategipriset delas ut till en verksamhet som har utformat en tydlig hållbarhetsstrategi och genomfört den ett föredömligt sätt.

– Det pågår stordåd i vardagen och det vill vi premiera och lyfta fram, säger Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

Miljöstrategipriset kommer att delas ut på Miljö & Utvecklings konferens Miljöstrategidagen den 12e november.

Vinnaren får 10 000 kronor och ett vandringspris designat av konstnären Helena Byström.

Catrin Offerman är chefredaktör för Miljö & Utveckling.

Catrin Offerman är chefredaktör för Miljö & Utveckling.

– Det vinnande bidraget har utformat en tydlig hållbarhetsstrategi som förankrats i ledningen och genomförts på ett föredömligt sätt i relevanta delar av organisationen, nu hoppas jag att många vill vara med och berätta om vad de faktiskt gör, säger Catrin Offerman.

Skicka din nominering till priset@miljo-utveckling.se senast den 15 oktober.

Här kan du läsa mer om Miljöstrategipriset

Läs intervju med chefredaktör Catrin Offerman om varför Miljö & Utveckling lanserar Miljöstrategipriset

 

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

PFAS kan kosta Sverige 50 miljarder kronor per år

Högfluorerade ämnen (PFAS) kan skapa stora kostnader för samhället. På europanivå handlar det om över 50 miljarder euro, varav miljöskador i Sverige beräknas kunna kosta samhället mellan 18 miljoner och 5 miljarder euro (cirka 50 miljarder kronor) på år. Det visar en ny rapport från Nordiska ministerrådet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Electrolux söker grön finansiering

Nu lanserar vitvarujätten Electrolux ett ramverk för gröna obligationer. Detta för att ta in medel som öronmärks för investeringar som ska bidra till minskad miljöpåverkan från företagets produkter och verksamhet.

Frivilligt regelverk ska öka möjligheterna till skadestånd

Även de som lever i laglöst land och utsätts för brott mot mänskliga rättigheter, ska kunna få hjälp av juridik framöver. Den svenske advokaten Claes Cronstedt och elva andra jurister har föreslagit ett frivilligt regelverk som utgår från New York-konventionen. Den gör att alla kan söka skadestånd från företag i hela världen inför skiljedomstol.