nr-logo

Tidningen för miljöproffs

App som uppmuntrar cykling

Lantmännen har tagit fram en app som ska få fler att välja cykeln istället för bilen när de åker för att handla.

  • Annons 1

Att ta cykeln till butiken är en av de största insatserna du kan göra för klimatet när du handlar mat. Det är något som Lantmännen tagit fasta på när de tagit fram den nya appen Många sträckor små.

Appen kombinerar funktionaliteter liknande Runkeeper, Nike+ och Google Maps. Den cyklade sträckan registreras och en sammanställning av den totala cyklade sträckan och besparingen i form av koldioxidutsläpp visas i appen. På Lantmännens webbsida kommer även kontinuerligt landets totala besparing presenteras.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.