nr-logo

Tidningen för miljöproffs

App fick oss att cykla 91 000 kilometer

1,7 varv runt jorden- men till mataffären. Så långt cyklade svenskarna i september via Lantmännens cykel-app. Totalt innebar det en besparing på 13 695 kilo koldioxid.

  • Annons 1

Miljö & Utveckling har tidigare skrivit om Lantmännens app som ska få fler att välja cykeln istället för bilen när de åker för att handla. Idag tar 8 av 10 svenskar bilen till mataffären.

Under september cyklade svenskarna sammanlagt 1,7 varv runt jorden via initiativet ”Många sträckor små”. Det sparade totalt 13 965 kilo koldioxid. Sammanlagt registrerade 24 385 cykelsträckor i hela landet. Bäst blev Stockholmarna som cyklade 27,6 procent av den totala sträckan.

Appen kombinerar funktionaliteter liknande Runkeeper, Nike+ och Google Maps. Den cyklade sträckan registreras och en sammanställning av den totala cyklade sträckan och besparingen i form av koldioxidutsläpp visas i appen. På Lantmännens webbsida kommer landets totala besparing presenteras även i fortsättningen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.