nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ännu en modejätte avgiftar sig

Det japanska modeföretaget Uniqlo sällar sig till de företag i klädbranschen som hittills vikt sig för Greenpeaces krav på att sluta använda gifter i produktionen.

  • Annons 1

Uniqlo är det största modeföretaget i Asien. Idag har företagets moderbolag Fast Retailing Group gått med på att ta bort alla skadliga kemikalier ur hela sin globala leverantörsskedja och sina produkter fram till 2020. Detta som svar på Greenpeaces globala avgiftningskampanj.

– Uniqlo ser rent vatten som en kritisk global fråga och vi är stolta att gå med i Greenpeaces kampanj för eliminering av farlig kemianvändning, säger Yukihiro Nitta, Fast Retailings högsta chef och ansvarig för företagets CSR.

Junichi Sato, Greenpeaces japanska ledare, välkomnar beskedet:

– Uniqlo blir idag en global avgiftningsledare genom att lova att de ska leda utvecklingen av alternativ till farliga kemikalier. Det är en seger för lokala samhällen runt om i världen som påverkas av giftig vattenförorening.

Nu fortsätter kampen för att få fler modejättar som Calvin Klein, Victoria’s Secret och G-Star Raw att utesluta gifter ur sin produktion.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Glad sommar!

Sommartider är semestertider. Miljö & Utvecklings webbredaktion stänger därför bevakningen för att ta sommarledigt. En riktigt skön och stärkande sommar önskar vi alla våra läsare. Vi återkommer igen den 9 augusti.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Här finns miljöjobben

Ny statistik från SCB

Miljöbranschen har växt med 5 600 jobb sedan 2004. Allra flest arbetar med avfallshantering och förnybar energi, enligt statistik från SCB.