nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Anläggningar tackar nej till nya bärkassen

  • Annons 1

I förra numret av Miljö & Utveckling skrev vi att Coop Konsum och ICA har tagit fram helt komposterbara bärkassar. Enligt Anna-Carin Gripwall, Informationschef på Avfall Sverige kan kassarna inte rötas och vare sig rötnings- eller komposteringsanläggningarna vill ha in påsarna i sin produktion.

– Farhågor finns att texten ”100 % komposterbart” ska göra att konsumenterna använder påsarna i sin ordinarie matavfallsinsamling, kommenterar Anna-Carin Gripwall.

Avfall Sverige har påtalat detta för bland annat Coop och ICA som nu funderar på att ändra trycket till nästa uppsättning kassar. De har också sagt att de ska sätta upp information i butikerna att kassarna ska användas som en vanlig soppåse, inte till matfallsinsamling.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.