nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Andreas Carlgren pratade klimat med Stavros Dimas

  • Annons 1

I måndags träffades miljöminister Andreas Carlgren och EUs miljökommissionär Stavros Dimas i Stockholm. Samtalet kretsade kring Sveriges kommande ordförandeskap i EU och de stundande klimatförhandlingarna i Köpenhamn. Enligt TT betonade Stavros vikten av att industriländerna bidrar med ekonomiskt stöd och överföring av ny klimatteknologi till utvecklingsländerna för att ett internationellt avtal ska komma till stånd.

Vilka miljö- och klimatfrågor som ska prioriteras under Sveriges ordförandeskap är något som miljödepartementet jobbar med för tillfället. De fyra preliminära prioriteringarna är: klimat, marin miljö, biologisk mångfald och miljödriven ekonomi.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.