nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Andreas Carlgren pratade klimat med Stavros Dimas

  • Annons 1

I måndags träffades miljöminister Andreas Carlgren och EUs miljökommissionär Stavros Dimas i Stockholm. Samtalet kretsade kring Sveriges kommande ordförandeskap i EU och de stundande klimatförhandlingarna i Köpenhamn. Enligt TT betonade Stavros vikten av att industriländerna bidrar med ekonomiskt stöd och överföring av ny klimatteknologi till utvecklingsländerna för att ett internationellt avtal ska komma till stånd.

Vilka miljö- och klimatfrågor som ska prioriteras under Sveriges ordförandeskap är något som miljödepartementet jobbar med för tillfället. De fyra preliminära prioriteringarna är: klimat, marin miljö, biologisk mångfald och miljödriven ekonomi.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4