nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Andra biogastankstället till Kristianstad

  • Annons 1

Kristianstad har fått sin andra tankstation för biogas. Biogasen kommer från kommunens reningsverk samt från Karpalunds rötningsanläggning. Idag finns 150 biogasdrivna fordon i Kristianstad, 25 är bussar.

– Jag är övertygad om att fordonsgas står inför en mycket positiv marknadstillväxt inom transportsektorn, Säger Peter Lindell, vd för Sydkraft Gas som byggt anläggningen i Kristianstad.

Idag finns cirka 45 tankställen för fordonsgas runt om i Sverige.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

EU satsar 100 miljoner euro på bioekonomin

Ökad cirkularitet inom bioekonomin och pengar till investeringar för att hjälpa innovationer ut på marknaden. Det är två delar i EU:s uppdaterade strategi för bioekonomi, som kom förra veckan. ”Strategin är bra” tycker Kjell Ivarsson, senior rådgivare på LRF och medlem i EU:s bioekonomipanel.

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.