nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Andelen dieselbilar ökar

  • Annons 1

Andelen dieselbilar i nybilsförsäljningen fortsätter att öka, enligt Bil Swedens statistik för mars månad. 28,1 procent av de totala nybilsregistreringarna var dieselbilar, vilket kan jämföras med 17 procent förra året. Den totala försäljningen av miljöbilar står däremot fortfarande stilla, men Bil Sweden tror att försäljningen kommer att ta fart i och med att regeringen nu gett besked om den utlovade miljöbilspremien.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.