nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Priser

Satsning på hållbara finanser vinner Miljöstrategipriset

Region Västmanlands arbete med att skapa en hållbar finansförvaltning vinner Miljöstrategipriset 2017.
– Vi är väldigt glada över att få dela ut priset till Region Västmanland. När finanssektorn börjar jobba systematiskt med hållbarhet får det stora positiva effekter, säger Catrin Offerman, chefredaktör för tidningen Miljö & Utveckling.

Kollektiva tjänsteresor får Miljöstrategipriset

En regional satsning som har ökat tjänsteresorna via kollektivtrafik med 350 procent vinner Miljöstrategipriset 2016.
Priset delas ut av tidningen Miljö & Utveckling.

Riksbyggen vinner Miljöstrategipriset

Ett verktyg som gör det smidigt att jobba med ekosystemtjänster gör Riksbyggen till vinnare av Miljöstrategipriset 2015. Priset delas ut av tidningen Miljö & Utveckling. Eskilstuna Omlastningscentral får ett hedersomnämnande.

Är du en vinnare?

Miljö & Utveckling lanserar Miljöstrategipriset

Miljöstrategipriset delas ut till en verksamhet som har utformat en tydlig hållbarhetsstrategi och genomfört den ett föredömligt sätt.
– Det pågår stordåd i vardagen och det vill vi premiera och lyfta fram, säger Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

Miljötaxi vann pris

Arlandas nya miljötaxikoncept blev årets vinnare av Ecologistic Award. På fem år har de ökat andelen miljötaxi på Arlandaområdet från 5 till 84 procent.

Det blev gröna huvudstaden

Hamburg tar över stafettpinnen från Stockholm och blir Europas gröna huvudstad 2011. Hamburg ska bland annat satsa på att utveckla sitt publika transportsystem under de kommande åren.

Vågprojekt nominerat till Nordiskt miljöpris

Vågkraftprojektet Vigor, som drivs av GU Holding vid Göteborgs universitet har nominerats till Nordiska Rådets miljöpris 2008. – Projektet är ett fint exempel på nya tankar kring hur framtidens energiförsörjning kan fungera vid en omställning från fossila bränslen till förnyelsebara energikällor, säger Direktören för Miljöstyrelsen i Danmark Ole Christiansen.

Vikströms Åkeri vann hållbarhetspris

Vikströms Åkeri har fått Schenkers hållbarhetspris. Vikströms är certifierade enligt ISO 14001 och har även certifierat sitt ledningssystem för arbetsmiljö och kvalitet. Företaget har också en stor andel gods på järnväg.

Europeiskt pris till Procter & Gamble

Procter & Gamble har fått utmärkelsen European Business Award för Corporate Sustainability för 2008.
Priset uppmärksammar och premierar hållbar utveckling av affärerna inom EU:s 27 medlemsländer.

Morphic prisas

Cleantechföretaget Morphic, som tillverkar hållbara energisystem har fått Centerpartiets miljöpris på 20 000 kronor. – Genom att leverera lösningar som bidrar till hållbara energisystem underlättar Morphic på ett föredömligt sätt för oss andra att vara klimatsmarta, säger Claes Västerteg, Centerpartiets miljötalesperson i en kommentar till priset.

Ännu ett miljöpris till Scandic

Scandic vann ”Best CSR Programme” på Hospitality Awards i Paris. Nyligen hölls – för sjunde året i rad – världsomfattande Hospitality Awards, där priser i tolv olika kategorier delades ut till innovativa företag och personer inom hotellbranschen.