nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljöexport

Ut i världen!

En ny rapport blottlägger utmaningarna och gör klart vad som krävs i Sverige för att ge små miljöteknikföretag en skjuts utanför landets gränser.

Ny exportplattform för svensk miljöteknik

Handelsminister Ewa Björling har lanserat en ny exportplattform som ska marknadsföra svensk miljöteknik och hållbart byggande runt om i världen. Plattformen som går under namnet ”SymbioCity” samlar närmare 700 svenska företag och riktar sig till städer som vill se en hållbar utveckling.

Regeringen satsar på miljöteknikexport

Regeringen har beslutat om en satsning på främjande av export av svensk miljöteknik. Satsningen är på 30 miljoner kronor under perioden 2007 till och med 2009. Exportrådet får i uppdrag att stödja internationalisering och nya exportaffärer för svenska miljöteknikföretag, med fokus på små och medelstora företag.

Äfab slår ett slag för bioenergiexport till USA

Lidköpingsbaserade företaget Äfab är ett av 30 företag listade på USA-ambassadören Michael Woods lista över heta cleantech-företag som amerikanska riskkapitalister borde satsa på. Äfab vill utnyttja sin nyvunna position och agera dörröppnare på den amerikanska marknaden för bioenergi.

Envac installerar system för avfallshantering i Kina

Det svenska miljöteknikföretaget Envac har fått en order, värd 7,7 miljoner kronor, på att installera ett automatiskt köksavfallshanteringssystem på Beijing Oil & Gas huvudkontor i Kina. Anläggningen är den första i sitt slag i Kina, uppger Envac i ett pressmeddelande.

Sju miljoner till miljöteknikexport

Regeringen anslår sju miljoner kronor för fortsatt satsning på export av svensk miljöteknik under år 2003. I ett pressmeddlande skriver man att i fokus för exportsatsningen står länderna kring Östersjön, Ryssland, ansökarländerna till EU samt länder i Asien, framför allt Kina och Indien.

Hur finansiera miljöexport

Att hitta finansiering för en satsning på miljöexport kan vara svårt, men det behöver inte vara omöjligt. Det finns en rad alternativ som erbjuder olika former av hjälp till finansiering.
Miljö & Utveckling hjäper dig att hitta till några finansieringsorgan.