nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Bränsleceller

Massproduktion av bränsleceller

Tidigare har bränsleceller producerats i små skalor, främst för forskning och utveckling. Nu ska de kommersialiseras. I och med ett nytt samarbete byggs den första linjen för industriell produktion av bränsleceller i Europa.

Venedig får soldriven flodbåt

Flodbåtar som drivs med bränsleceller och solpaneler nerför Canal Grande. Om fyra år blir det verklighet i Venedig om allt flyter på med det italienska projektet, som är en gemensam satsning av transportföretag och finansministeriet.

Morphic levererar bränsleceller till London

Morphics dotterbolag Exergy Fuel Cells har blivit utvalt att som en av två aktörer leverera bränsleceller till ett pågående infrastrukturprojekt i London. Projektet går ut på att utrusta temporära kraftanläggningar i gatumiljö med bränsleceller.

Londons taxibilar blir gröna

Till Olympiska Spelen i London 2012 ska taxibilarna i London utrustas med bränsleceller som drivs med vätgas. Bränslecellsystemet monteras på den nuvarande taxidesignen LTI TX4 och fungerar i temperaturer ända ner till minus 20 grader.

SRM utvecklar ny bränslecell

Energi- och miljöteknikkoncernen Opcons dotterbolag SRM, ett bolag inom affärsområdet Renewable Energy, har idag fått en order från en av de största biltillverkarna på att ta fram en prototyp för en komponent till bränsleceller.

Bränslecellsdriven mc snart ute på vägarna

– Bränslecellstekniken har just lämnat laboratorierna och är nu på väg ut i verkligheten. De första bränslecellsdrivna motorcyklarna kan dyka upp på Göteborgs gator redan nästa höst, uppger Dennis Hayter, vice ordförande för Business Development at Intelligent Energy, inför ett Göteborgsbesök.