nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Amerikanska staten sätter ram för klimatlag

  • Annons 1

Grunden för klimatlagen ska vara klar innan klimatmötet i Köpenhamn i december, det lovar senator John Kerry från den amerikanska senaten. Uttalandet gjordes i internationell media dagen innan USAs president Barack Obama besöker Kina för att diskutera klimatförändringarna.

– Det är viktigt att alla som deltar i konferensen ser att vi är seriösa och tar initiativ i klimatfrågan, säger Kerry.

Den tyska ministern Angela Merkel markerar att om de tre stornationerna, USA, Kina och Indien inte står bakom klimatmålen så kommer hon att bojkotta konferensen och klimatfrågan riskerar att ta flera steg i fel riktning.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.