nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Amerikansk sajt ska vägleda i kemidjungeln

San Franciscos miljödepartement har lanserat en grön produktsajt för näringsliv och konsumenter som är intresserade av kemikalier och miljögifter.

  • Annons 1

Sajten fokuserar på vardagsprodukter som rengöringsmedel, livsmedel, smink och fordon, rapporterar The Environmental leader. Sajten listar mer än 1 000 produkter och tjänster som klarar de hälso och miljökrav som miljödepartement rekommenderar. Inför lanseringen har staden gått igenom data från mer än 60 000 kemikalier.

2008 lanserades Kalifornien ett initiativ kring gröna kemikalier. Syftet är att få producenter att tillverka kemikalier som inte är hälsofarliga för människor och natur.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4