nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Amerikansk energiplan stödjer oljeborrning

Ska stimulera inhemsk olje- och gaskonsumtion.

  • Annons 1

Den amerikanska senaten har antagit en ny energiplan på motsvarande 112 miljarder kronor som ska stimulera den inhemska olje och gaskonsumtionen, rapporterar TT. Bland annat kommer skatten drastiskt att sänkas för olje- och gasborrning. Enligt senaten ska planen stödja en mer differentierad mix av bränsle, renare kol och en nygeneration av kärnkraftverk. Tanken ar också att energiplanen ska skapa nya jobb.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt beslut: Drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Regeringen har beslutat om en ny förordning där konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung. Sverige blir först i världen med en sådan konsumentinformation och drivmedelsförordningen kommer gälla från år 2020.

Rapport om fem grader varmare klimat

Om jordens medeltemperatur överskrider två grader, finns risken att det inte tar stopp där, utan går upp till fyra eller rentav fem grader. Det har forskare från Stockholm Resilience Centre kommit fram till i en ny studie.