nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Amerikansk bilindustri får tuffare miljökrav

  • Annons 1

USAs president Barack Obama har fattat nya och tuffare miljökrav för den amerikanska bilindustrin, det skriver Ekot.

– Amerikanska bilar ska bli mer bränslesnåla, det är ett viktigt steg på vägen för att USA ska bli oberoende av utländsk olja, sa presidenten.

Riktlinjerna för bilindustrin innebär att nytillverkade fordon måste uppfylla särskilda mål för bränsleförbrukning och utsläpp. Det beslutades också att de delstater som vill ska kunna begränsa utsläpp av växthusgaser, något som Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger tidigare haft som önskemål.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.

Strålsäkerhetsmyndigheten i blåsväder – sköter inte kärnkraftreaktorer som de ska

Riksrevisionen senaste granskning vittnar om brister vid tillsyn av de svenska kärnkraftreaktorerna. Bland annat utför inte Strålsäkerhetsmyndigheten systematiska riskbedömningar vid planering och prioritering av tillsynen.