nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ambitösa kommuner sökes

Är du en kommun som satsar på att hitta nya sätt att jobba med transportsnål samhällsplanering och energismart byggande? Då kan Energimyndighetens program Uthållig kommun vara något för dig.

  • Annons 1

Den tredje etappen av programmet startar i höst och pågår till 2014. Målet är att stärka kommunernas arbete inom energi- och klimatområdet. Fram till den 7 juni pågår utlysning.

– I den här etappen letar vi efter kommuner som vill ta ett stort ansvar till exempel med goda projektidéer för transportsnål samhällsplanering, energismart byggande och utveckling av cleantechföretag, säger Maria Steinbach Lindgren, enhetschef på Energimyndigheten.

Myndighetens stöd till kommunerna består av kunskapsöverföring, projektmedel för samverkan och nätverksutbyte.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.