nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Alpro med i Climate Savers

Stort fokus på koldioxidutsläpp. Det blir effekten när Alpro som första europeiska livsmedelsproducent går med i Climate Savers.

  • Annons 1

Climate Savers startades år 2000 av Världsnaturfonden, WWF och än så länge har 25 företag gått med i programmet, bland annat Tetra Pak, Sony, HP, Volvo och Coca-Cola. Syftet med programmet är att hjälpa industrier och företag som vill ligga i framkant att utveckla nya klimat- och energilösningar. För Alpros del innebär detta att koldioxidutsläppen från fabrikerna ska ligga under 2008 års nivåer år 2013 trots att produktionen väntas öka med en tredjedel.

Företaget ska också försöka hitta konkreta sätt att ytterligare minska sina indirekta utsläpp, exempelvis i samband med förpackning och transport.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.