nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Bygge
Hur ska byggbranschen bli mer cirkulär? Frågan debatteras i Almedalen på ett seminarium som arrangeras av Miljö & Utveckling. FOTO: AdobeStock

Almedalen: Ökad cirkularitet i byggsektorn – vad krävs?

Med representanter från både byggbolag, arkitektkontor och beställare vill Miljö & Utveckling lyfta frågan om vad som krävs för att öka cirkulariteten i byggsektorn.

  • Annons 1

Tisdagens seminarium handlar om byggsektorn, en av de sektorer i Sverige som skapar allra mest avfall. Att öka cirkulariteten är ett sätt att få ned mängden avfall och minska klimatpåverkan. Men det är svårt. NCC, som satsat på cirkularitet, meddelade i våras att man lägger ned satsningen Loop Rocks (läs mer här). Flera initiativ finns, men när blir det standard med återvunna byggmaterial vid nyproduktion och renovering?

Medverkande: Viveke Idh Återvinningsindustrierna, Ivana Kildsgaard, hållbarhetschef Tengbom, Christina Lindbäck, hållbarhetschef, NCC, Riksdagsledamot Emma Hult (MP), ordförande i civilutskottet

Debatten leds av Ingar Lindholm, chefredaktör Miljö & Utveckling
Tid och plats: 2 juli, 13.00-14.00 i Teatersalongen.

Läs mer: Här finns hela programmet för Miljö & Utveckling under Almedalsveckan

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.