nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Allt fler självtömmande papperskorgar

Nu har Stockholms första självtömmande papperskorgar invigts. Genom ett underjordiskt sugsystem töms de automatiskt då de blir fulla.

  • Annons 1

Papperskorgarna har installerats i parkmiljö vid Mariatorget i Stockholm och ännu en order har kommit in från Stockholm stad. Papperskorgarna kommer från Envac och har en så kallas nivågivare som känner av när de är fulla med skräp. Då öppnas en ventil och skräpet sugs ned i rör som grävts under jord och vidare till en terminal med en conatiner. Var fjortonde dag lyfts conatinern upp och töms och avfallet blir till el och energi. Papperskorgarna finns sedan tidigare i Halmstad och Holland.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.