nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Allt fler självtömmande papperskorgar

Nu har Stockholms första självtömmande papperskorgar invigts. Genom ett underjordiskt sugsystem töms de automatiskt då de blir fulla.

  • Annons 1

Papperskorgarna har installerats i parkmiljö vid Mariatorget i Stockholm och ännu en order har kommit in från Stockholm stad. Papperskorgarna kommer från Envac och har en så kallas nivågivare som känner av när de är fulla med skräp. Då öppnas en ventil och skräpet sugs ned i rör som grävts under jord och vidare till en terminal med en conatiner. Var fjortonde dag lyfts conatinern upp och töms och avfallet blir till el och energi. Papperskorgarna finns sedan tidigare i Halmstad och Holland.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.