nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Allt fler kör på fordonsgas

De som kör på fordonsgas blir alt fler. Under 2009 ökade leveransen till drivmedelsmarknaden med 18 procent jämfört med året innan.

  • Annons 1

Till fordonsgas räknas naturgas och biogas. Av de 68,6 miljoner normalkubikmeter, Nm3 som levererades år 2009 stod andelen biogas för 63 procent. Även detta är en ökning från 2008 då andelen biogas uppgick till 58 procent.

Den regionala fördelningen visar att Skåne, Västra Götaland och Stockholms län tillsammans står för mer än 70 procent av de totala leveranserna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.