nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Allt fler kommuner har klimatstrategi

  • Annons 1

Hälften av de kommuner som fått hjälp av en klimatcoach har en klimatstrategi, antingen antagen eller på remiss. Och övriga kommuner som fått coaching är i full gång med arbetet med att ta fram en.

Det är nätverket Klimatkommunerna som drivit projektet Klimatcoachning – stöd till lokalt klimatarbete i småkommuner som erbjudit stöd av en klimatcoach till kommuner med färre än 15 000 invånare. Projektet finansieras av Naturvårdsverket och målet är att fler kommuner ska jobba efter klimatstrategier för att de nationella klimatmålen ska nås.

De kommuner som inte arbetar strategiskt med klimatarbete saknar ofta politiskt stöd och drivande tjänstemän i organisationen. Klimatcoachen har i många fall sammanfört olika kompetenser från flera förvaltningar för att visa att den kompetens som behövs redan finns.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.