nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Allemansrätten utreds

Naturvårdsverket inleder nu en utredning om allemansrätten. Syftet är att undersöka var olika intressen krockar och var insatser kommer behövas längre fram.

  • Annons 1

Allemansrätten är lätt att ta för given, men den kan också vara otydlig och därmed ge upphov till konflikter. För att reda ut vad som behöver klargöras och var fördjupade insatser behövs startar Naturvårdsverket en bred och oberoende utredning som skall vara klar i november 2011. Klas Sandell, forskare från Karlstad och Stockholms universitet och Margareta Svenning, naturvårdsjurist Länsstyrelsen Skåne genomför undersökningen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.