nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Afrika och Europa samarbetar inför Köpenhamn

  • Annons 1

Afrika har bidragit minst till utsläpp av växthusgaser, men är trots det den kontinent som drabbas hårdast av effekterna. Därför var Klimatsolidaritet Afrika-Europa temat på European Parliamentarians for Africa, AWEPAs, möte i Stockholm under Vattenveckan.

– Afrika måste finna egna lösningar på klimatproblemen, men i partnerskap med bland andra europeiska länder. I stället för att bara skicka pengar som lätt hamnar i fel fickor, bör Europa medverka till att finansiera och genomföra lösningar som utarbetats på nationell nivå i Afrika, säger Amadi Bethel Nnaemeka, vice talman i Pan-afrikanska parlamentet.

Det finns en pågående dialog mellan parlamentariker i Afrika och Europa och syftet är att skapa en gemensam parlamentarisk agenda inför mötet i Köpenhamn.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4