nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Äfab slår ett slag för bioenergiexport till USA

  • Annons 1

Lidköpingsbaserade företaget Äfab är ett av 30 företag listade på USA-ambassadören Michael Woods lista över heta cleantech-företag som amerikanska riskkapitalister borde satsa på.

Äfab vill utnyttja sin nyvunna position och agera dörröppnare på den amerikanska marknaden för bioenergi.

Direkt efter årets upplaga av Swedish-American Entrepreneurial Days South Sweden arrangerar Äfab en studieresa, The Bioenergy Trip in Western Sweden.

Studieresan som pågår 23–25 augusti, syftar till att visa upp svenska företag som vill in på den amerikanska marknaden. Ett flertal amerikaner har anmält sig till resan.

Äfab konstaterar i ett pressmeddelande att det byggs 1,7 miljoner nya hus varje år i USA, motsvarande ett nytt Sverige på tre år.

6 september arrangerar EcoEx ett möte i Lidköping för att informera västsvenska bioenergiföretag om möjligheterna på den amerikanska marknaden.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.