nr-logo

Hållbarhet i praktiken

9 av 10 vill köra elbil

  • Annons 1

Intresset för elbilar ökar visar en ny undersökning. För andra året har Cint på uppdrag av Forum frågat drygt 1 000 svenskar om deras inställning till elbilar. Resultatet visar att 9 av 10 vill provköra elbil, en ökning sedan förra året då 8 av 10 var nyfikna på elbilen. Intresset är allra störst hos unga, och kvinnor har en mer positiv attityd till elbilar än män. Fler än tidigare tror också på att en övergång till elbilar kommer ske.

Enligt Elforsk (Svenska elföretagens forsknings- och utvecklingsaktiebolag) skulle en bred övergång till elbilar leda till minskade koldioxidutsläpp motsvarande hela Sveriges utsläppsmål för år 2020.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.