nr-logo

Tidningen för miljöproffs

480 miljoner till klimatforskning

  • Annons 1

Kunskapen om miljö, klimat och energi ska öka genom det nystartade nordiska Toppforskningsinitiativet, TFI. Satsningen ligger under Nordiska ministerrådet, som samarbetar med flera nordiska aktörer, och har en budget på cirka 480 miljoner kronor under fem år. Medlen ska fördelas på sex temaområden: effektstudier och anpassning till klimatförändringar, klimatförändringens växelverkan med kryosfären, nanoteknik och energieffektivisering, integrering av storskalig vindkraft, hållbar bioenergi och koldioxidavskiljning och -lagring. De första utlysningarna väntas ske senare i år.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.