nr-logo

Tidningen för miljöproffs

41 miljoner till biomassaprojekt

  • Annons 1

Energimyndigheten ger 41 miljoner kronor till Umeå universitet och BioEndev för ett industriprojekt om torrefiering av biomassa. Förutom fortsatt forskning ska stödet användas till att bygga en anläggning för torrefieringen. Där ska olika typer av biomassa omvandlas till lätthanterligt pulverbränsle.

– Torrefiering är lösningen på de logistik- och hanteringsproblem som är förknippade med rå biomassa. Genom att bygga torrefieringsanläggningar där råvaran finns undviks dyra transportkostnader. Det här är en teknik med mycket stor kommersiell potential och som är högintressant inte minst för Sveriges glesbygdskommuner, säger Anders Nordin, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.