nr-logo

Tidningen för miljöproffs

40 miljarder till klimatinvesteringsfond

  • Annons 1

Industriländer bidrar med mer än 40 miljarder kronor till Världsbankens Climate Investments Funds. Det var vid en konferens arrangerad av Världsbanken som representanter för tio länder, däribland Sverige, lovade att ge sitt stöd till utvecklingsländer.

Två fonder har skapats under Climate Investments Funds. Det är Clean Technology Fund som ska investera i projekt och program för att ta fram bättre och miljövänligare teknik och Strategic Climate Fund som är tänkt att satsa på bredare projekt för att minska klimatförändringar.

De första ansökningarna som får stöd av fonderna förväntas att presenteras i början av 2009.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.