nr-logo

Hållbarhet i praktiken

300 nya etanolstationer i Sverige

  • Annons 1

Den finska lågpriskedjan för bensin, St1 ska ta sig in på den svenska marknaden. Målet är 300 stationer, i en första fas ska man bygga ett nät av 100 stationer från Skåne upp till Mälardalsområdet. Stationen ska förutom 95-oktanig blyfri bensin även sälja miljödiesel och E85 etanol. Även om marknaden nu är liten för etanol väljer företaget att bygga in bränslet i tankstationerna då de räknar med att marknaden kommer växa. St1 Sweden ägs till 70 procent av finska oljebolaget Greeni Oy och till 30 procent av råvaruhandelsföretaget Tricorona.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.