nr-logo

Hållbarhet i praktiken

300 nya etanolstationer i Sverige

  • Annons 1

Den finska lågpriskedjan för bensin, St1 ska ta sig in på den svenska marknaden. Målet är 300 stationer, i en första fas ska man bygga ett nät av 100 stationer från Skåne upp till Mälardalsområdet. Stationen ska förutom 95-oktanig blyfri bensin även sälja miljödiesel och E85 etanol. Även om marknaden nu är liten för etanol väljer företaget att bygga in bränslet i tankstationerna då de räknar med att marknaden kommer växa. St1 Sweden ägs till 70 procent av finska oljebolaget Greeni Oy och till 30 procent av råvaruhandelsföretaget Tricorona.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4