nr-logo

Hållbarhet i praktiken

300 miljoner till svensk klimat- och miljöforskning

  • Annons 1

Skogsrestprodukter som blir biomassa, utveckling av energieffektiva alternativ till fossil olja, minskning av näringsutsläpp i Östersjön och vägbyggande i ett miljösystemperspektiv. Det är några av de forskningsprojekt som får del av de 300 miljoner kronor som Formas delar ut till klimat- och miljörelaterad forskning.

Totalt får 17 projekt dela på extrapengarna, som Formas fick i propositionen Ett lyft för svensk forskning och innovation. Formas delar in forskningen i fyra ämnesområden, varav Effekter på naturresurser, ekosystemtjänster och biologisk mångfald får störst del av potten. Därefter kommer Hållbart nyttjande av naturresurser, Havsmiljö och Klimatmodeller.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.