nr-logo

Hållbarhet i praktiken

22 miljoner till solcellsforskning

  • Annons 1

Tekniken med molekylära solceller ska få ett bredare kommersiellt genomslag i framtiden. Det är målet med ett forskningsprojekt vid Uppsala universitet, som under tre år får totalt 21,6 miljoner kronor i stöd från Energimyndigheten och Vinnova.

Projektet, som pågår mellan 2009 och 2011, är ett samarbete mellan Uppsala universitet, KTH och Swerea IVF. Målet är att ta fram teknik för storskalig tillverkning av de så kallade Grätzelsolcellerna och är en fortsättning på forskning som pågått sedan 2004.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.