nr-logo

Tidningen för miljöproffs

22 miljoner till solcellsforskning

  • Annons 1

Tekniken med molekylära solceller ska få ett bredare kommersiellt genomslag i framtiden. Det är målet med ett forskningsprojekt vid Uppsala universitet, som under tre år får totalt 21,6 miljoner kronor i stöd från Energimyndigheten och Vinnova.

Projektet, som pågår mellan 2009 och 2011, är ett samarbete mellan Uppsala universitet, KTH och Swerea IVF. Målet är att ta fram teknik för storskalig tillverkning av de så kallade Grätzelsolcellerna och är en fortsättning på forskning som pågått sedan 2004.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.