nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Konsultföretaget 2050
Helena Kock-Åström har lång erfarenhet av samarbeten med exempelvis miljödepartementet, Naturvårdsverket och Energimyndigheten. FOTO: 2050

2050 rekryterar miljöstrateg från Linköpings kommun

Konsultföretaget 2050 rekryterar Helena Kock-Åström. Hon har jobbat i 20 år med Linköping kommuns klimatarbete.

  • Annons 1

Helena är en av de senaste rekryteringarna som 2050 genomfört för att möta kundernas behov av kompetens inom klimat- och hållbarhetsfrågor. I nästan 20 år har hon arbetat som miljöstrateg åt Linköpings kommun där hon drivit utvecklingen för att göra Linköping koldioxidneutralt innan 2025 samt ansvarat för den miljöstrategiska utvecklingen i kommunen.

– Under 2018 har vi blivit mer påminda än någonsin om att klimatomställnigen behöver ske med rekordfart. En förutsättning för att vi ska lyckas är en stark samverkan mellan näringslivet, forskningen, civilsamhället och politiken. Ju längre vi kommer, desto fler positiva effekter kommer vi se att omställningen bidrar med i alla delar av samhället, säger Helena Kock-Åström.

Jobbat med flera myndigheter

Helena har lång erfarenhet av samarbeten med exempelvis miljödepartementet, Naturvårdsverket och Energimyndigheten samt en djup sakkunskap inom ett flertal klimat- och miljöområden.

– Klimatsmarta städer är en förutsättning i en fossilfri framtid. Ska vi lyckas med det krävs ett samarbete mellan näringslivet och det offentliga. Helena kan bidra med det genom att guida företag med bra klimatideìer till värdeskapande samarbeten med till exempel städer. Hon har också värdefull erfarenhet som underlättar för våra kunder att hitta stöd och finansiering, vilket kommer öka lönsamheten på hållbara investeringar för våra kunder, säger Markus Ekelund, vd för 2050.

Läs mer: SKL Kommentus förstärker inom hållbarhet

Kommentarer

1 reaktion till “2050 rekryterar miljöstrateg från Linköpings kommun”

  1. Kent Lundgren skriver:

    Bra att hållbara investeringar uppmärksammas och kommer till stånd!

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.