nr-logo

Tidningen för miljöproffs

200 miljoner till landsbygdsprogrammet

  • Annons 1

Idag lämnar Jordbruksverket och Skogsstyrelsen över ett förslag till regeringen på riktade åtgärder i landsbygdsprogrammet. Utmaningarna som ska bemötas är klimat, förnybar energi, vattenkvalitet, biologisk mångfald och omstrukturering av mjölksektorn. Jordbruksverket och Skogsstyrelsen föreslår att de cirka 200 miljoner kronor per år fram till 2013 ska flyttas över från direktstöden till åtgärder som redan finns i landsbygdsprogrammet.

– Vi föreslår inga nya generella stöd. Vi vill istället stärka de åtgärder som redan finns inom landsbygdsprogrammet, säger Carl-Johan Lidén, ledningskansliet som arbetat med förslaget.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.