nr-logo

Tidningen för miljöproffs

20 miljoner till framtidens energisystem

  • Annons 1

Att skynda på kommersialiseringen av innovationer för morgondagens energisystem. Det är målet med E.ON Sverige och Teknopol med inkubatorn Sweden Cleantech Incubators (SCTI) samarbetsavtal.

SCTI stödjer nystartade företag med god tillväxtpotential och fokus på hållbara lösningar. E.ON Sverige ska bidra med både kompetens, tillgång till anläggningar för test och verifiering samt ekonomiskt stöd.

– Våra medlemmar har mycket intressanta lösningar för energisektorn, men de kämpar i det lilla formatet, med ekonomin, med att färdigställa sin teknik i drift och med att få upp kunder, säger Helena Tillborg, projektledare för Sweden Cleantech Incubators.

De 20 miljoner kronorna kommer att fördelas på fem år.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4