nr-logo

Hållbarhet i praktiken

20 miljoner till framtidens energisystem

  • Annons 1

Att skynda på kommersialiseringen av innovationer för morgondagens energisystem. Det är målet med E.ON Sverige och Teknopol med inkubatorn Sweden Cleantech Incubators (SCTI) samarbetsavtal.

SCTI stödjer nystartade företag med god tillväxtpotential och fokus på hållbara lösningar. E.ON Sverige ska bidra med både kompetens, tillgång till anläggningar för test och verifiering samt ekonomiskt stöd.

– Våra medlemmar har mycket intressanta lösningar för energisektorn, men de kämpar i det lilla formatet, med ekonomin, med att färdigställa sin teknik i drift och med att få upp kunder, säger Helena Tillborg, projektledare för Sweden Cleantech Incubators.

De 20 miljoner kronorna kommer att fördelas på fem år.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.