nr-logo

Tidningen för miljöproffs

18 miljoner till forskning om miljötillsyn

  • Annons 1

Att ta fram kunskap för en effektiv miljötillsyn. Det är målet med Stockholms universitets forskningsprogram Effektiv miljötillsyn som nu fått 18 miljoner kronor av Naturvårdsverket. Forskarna ska undersöka hur kommuner och länsstyrelser genomför tillsynsarbetet och se över tillsynsmetodik, ledningsfrågor och mått på tillsynens resultat.

Programmet ska genomföras i samverkan med bland annat Karolinska institutet, Kungliga tekniska högskolan och Totalförsvarets forskningsinstitut och pågår under tre år.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.