nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Slutredovisning av uppdraget ska lämnas till Näringsdepartementet senast den 31 mars 2021. FOTO: Creative Lab / Shutterstock.com

100 miljoner till utveckling av biobränsle för flyget

Regeringen ger Energimyndigheten 100 miljoner kronor för att göra det mer attraktivt att utveckla biobränsle för flyg från svensk skogsråvara.

  • Annons 1

– Sverige har goda förutsättningar för en hållbar produktion av biobränslen för flyget från framförallt skogen. Nu stärker vi förutsättningarna för de företag som vill ta vara på affärsmöjligheterna med grönt flygbränsle, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

I uppdraget ingår att utlysa medel för att stödja forskning och utveckling av hållbara biobränslen för flyg samt inrätta ett innovationskluster som samlar hela värdekedjan och som tar fram en gemensam behovsanalys för att klara omställningen till fossilfrihet inom flyget.

Läs mer: Här är de bästa miljöbilarna 2018

Slutredovisning av uppdraget ska lämnas till Näringsdepartementet senast den 31 mars 2021.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.