nr-logo

Hållbarhet i praktiken

10 miljoner till klimatarbete

  • Annons 1

Sverige ska bidra 10 miljoner kronor till Klimatkonventionens Specialfond, SCCF för att stödjaa utvecklingsländernas anpassning till klimatförändringar.

– Klimatfrågan är en viktig del av arbetet för en hållbar utveckling. Specialfondens inriktning, med tyngdpunkt på anpassningsåtgärder och tekniköverföring, överensstämmer väl med Sveriges politik för global utveckling, säger biståndsminister Carin Jämtin i ett pressmeddelande.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Debatt: Sverige kan bli världsledande inom bio-CCS

Debatt

Sverige kan bli världsledande med bred tillämpning av bio-CCS. Med sammanlagda utsläpp på 30 miljoner ton biogen koldioxid från 38 stora punktkällor finns goda förutsättningar. Det blir dyrt i starten, men på sikt sjunker kostnaderna, skriver Kjell Andersson, näringspolitisk chef på Svebio – Svenska bioenergiföreningen.