nr-logo

Hållbarhet i praktiken

10 miljarder investeras i förnybar energi

  • Annons 1

Skogsindustriföretaget Södra och det norska energiföretaget Statkraft ska samarbeta inom förnybar energi. Investeringarna omfattar 10 miljarder kronor.

– Det här är en allians för att kunna gå fram ännu snabbare med utvecklingen av de hållbara energilösningar som konsumenterna efterfrågar. Det gäller både utbyggnad av vindkraft samt leveranser av fjärrvärme, biobränsle och el. Genom ett brett samarbete med Europas största tillverkare av uthålligt producerad el så får Södra en stark partner med gemensamma ambitioner, säger Södras vd och koncernchef, Leif Brodén.

Bland annat ska Södras redan existerade vindkraftsbolag expandera och möjligheten för deras medlemmar att utveckla nya vindkraftsprojekt på egna marker. Parterna har också slutit avtal om leveranser av biobränsle från Södra till Statkrafts fjärrvärmeanläggningar i Sverige.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4