nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Från vänster; Rebecka Hovenberg (MP), miljökommunalråd, Gunnar Broman (L), ordförande Sankt Kors och Johan Kristiansson, vd Sankt Kors. Foto: Robert Damberg, Linköpings kommun. FOTO: Linköping kommun

​​”Elcykelpoolen skapar ett mer hållbart resande”

Det säger Rebecka Hovenberg (MP), miljökommunalråd i Linköping, när kommunen blir först i Sverige med en kommunal elcyckelpool.

  • Annons 1

Som första kommun i Sverige är Linköping på gång med ett hyrsystem för elcyklar. De första cyklarna är tänkt att finnas på plats under senhösten 2018.

Fullt utbyggt kommer elcykelpoolen bestå av ungefär 200 elcyklar, uppställda på ett 20-tal strategiskt belägna stationer.

– Det känns jätteroligt att idén om ett hyrsystem för elcyklar nu är på väg att bli verklighet. Elcykelpoolen skapar ett mer hållbart resande och är ett viktigt steg på vägen mot vårt mål att vara koldioxidneutrala år 2025, säger Rebecka Hovenberg (MP), miljökommunalråd.

Tjänsten öppen för alla

Det kommunala fastighetsbolaget Sankt Kors föreslås få i uppdraget av kommunstyrelsen att ansvara för införandet och driften av elcykelpoolen.

– Elcykelpoolen kommer vara öppen för alla. En målgrupp som kommer ha stor nytta av den är de som pendlar till Linköping och de som snabbt behöver förflytta sig i jobbet. Även besökare och invånare kan ha stor användning för den, säger Gunnar Broman (L), ordförande Sankt Kors.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.